Terugblik workshop Hatha en adem | workshop Natuur en bewegen volgeboekt

Terugblik workshop Hatha en adem (door Martha Lawalata)

Zaterdag 25 maart was het zo ver. In de huiskamer van de studio van de yogadocentenopleiding “De Blikopener” in Tilburg ontving Martha de deelnemers met een kopje thee. Daarna gaf ze een korte toelichting op het programma. 

Na de uitleg gingen we op de meegebrachte matjes aan de slag met verschillende staande houdingen (asana’s). En ja: iedereen deed mee!

Door de aandacht terug te brengen naar de individuele ademhaling wees Martha de deelnemers op het ‘aarden’. Zo word je bewust van je persoonlijke staat van zijn.

Vervolgens begeleidde ze iedereen door diverse zittende en liggende houdingen heen.

De ademoefening (pranayama) deden we zittend op een meditatiekussen. Martha eindigde de les met een ingesproken ontspanning.

Hierna was er een korte pauze en werd de meegebrachte appeltaart genuttigd. Vervolgens was het woord aan Noreen Tatuhey (ademcoach en pela via het dorp Tial Serani). Zij gaf ons op inzichtelijke wijze theoretische achtergrondinformatie over de ademhaling. Zo kwam de ademhalingsspier aan bod (het middenrif). Noreen stond uitgebreid stil bij het belang van je dagelijks regelmatig bewust te zijn van je ademhaling. Tussendoor deden we een tweetal oefeningen.

De geslaagde dag sloten we af met een lunch en we mijmerden gezamenlijk na over de mate van collectief bewustzijn binnen de Molukse samenleving.

Tot slot bedanken we Natasja van “De Blikopener” hartelijk voor de goede zorgen!

Alle deelnemers hebben een vrijwillige bijdrage toegezegd of hebben hun bijdrage al gestort op het rekeningnummer van PATAB. Ontzettend bedankt!

nazit workshop hatha yoga en adem op 25 maart 2023 

Update 26 maart 2023: Workshop Natuur en bewegen volgeboekt

Op vrijdag 21 april 2023 vindt de workshop Natuur en bewegen plaats. Onder leiding van Mayro Pattikawa gaat u vogels spotten in het nationaal park De Biesbosch. Er zijn geen plaatsen meer beschikaar. Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *